Etiket Sonuçları: AKDENİZ

Mrt

4.B SINIF ÖĞRETMENİMİZ VE ÖĞRENCİSİ "MATEMATİK EĞİTİMİNDE ETKİNLİK VE OYUNUN GÜCÜ" EĞİTİMİNE KATILDI.

Mrt

Ara

Öğrencilerimiz "KÜLTÜRÜN İZİNDE MERSİN" projesi kapsamında Aralık ayı 2. etkinliğimiz olarak İKLİM VE ÇEVRE BİLİM MERKEZİ'ni ziyaret ettiler. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet vermeye başlayan ‘Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ iklim ve çevre temasıyla çocuklara çevre konusunda bilinç kazandırılmasını hedefliyor. 70’den fazla interaktif deney düzeneği, Türkiye’nin en büyük kapasiteli ve en büyük perde çapına sahip planetaryumu, gösteriler, gözlemevi seansları, iklim ve çevre sergileri ile çocuklarımıza çevre bilinci oluşturmanın yanı sıra Mersin'i özel kılan merkezlerinden biriyle buluşturduk.

Ara

Öğrencilerimiz "Kültürün İzinde Mersin" Projesi Kapsamında Aralık ayı 1. etkinliğimiz olarak şehrimizin kültürel özelliklerinin anlatıldığı broşürleri önce okudu, sonra arkadaşlarına anlattı.

Ara

Öğrencilerimiz "Mersin Kültürün İzinde" Projesi kapsamında Kasım ayı 2. etkinliğimiz olarak yöresel el işlerini arkadaşlarına tanıtarak sergiledi.

Ara

Öğrencilerimiz "Kültürün İzinde Mersin" Projesi kapsamında Kasım ayı 1. etkinlik olarak kendi elleriyle meyve suyu hazırladı. Hazırladıkları meyse sularını öğretmenlerine, ailelerine ve arkadaşlarına ikram etti.

Ara

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında Aralık ayı faaliyeti"etkileşimli kitap okuma etkinliği" idi. Kitabı okuduk dinleyip bilmedikleri kelimeleri bulduk. Kitapta bahsi geçen "sütten yoğurt yapımı" kısmını yaparak yaşayarak öğrenmeleri açısından panosunu hazırlandık ve inek maketi yapılarak temsili inek sağma ve yogurt mayalanması etkinlikleri gerçekleştirildi.

Okuma yazmaya hazırlık olarak da nasrettin hocanın göle maya çaldığı etkinlik boyandı, gerçek  saman  kullanılarak saman yiyen inek figürü yapıldı.

Bu etkinliklerle etkileşimli kitap okuma etkinliğini bütünleştirilmiş etkinliğe çevirerek işlemiş olduk.

Ara

"DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ" KAPSAMINDA AİLE İLE HİKAYE TAMAMLAMA ETKİNLİĞİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİR.