Etiket Sonuçları: etwinning

May

"Sen Bize İnan" Projemizin Ortak Çalışmaları 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi için hazırlanan videolarımız.

May

"Water-Source of Life"( Su-Yaşam Kaynağı) adlı eTwinning projesi ile 1-A sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Nurten ARAR 'ın rehberliğinde su kıtlığı ve suyun önemi hakkında çalışmalar yaptılar. 8 farklı ülkenin(Azerbaycan, Hırvatistan, İspanya, Belçika, Sırbistan, Romanya, İtalya, Türkiye) öğretmenleri ve öğrencileri ile yürütülen uluslararası proje ile öğrenciler Su Tasarrufu konulu afişler,100 dilde su, Temiz Su, Kirli Su, Kitap ayraçları gibi et kinlikler yaptılar.  Tüm proje ortaklarının katılımı ile Su konulu bir kitap yazıldı ve bir de ortak gazete çıkarıldı. Ayrıca proje kapsamında bir de radyo kanalı açılarak öğrenci ve öğretmenlerimiz su kıtlığı ve her damla suyun önemi konusunda seslerini duyurmaya çalıştılar. Bu konuda çevrelerinde farkındalık oluşturdular.

e - Twinning "Ritimlerle Matematik" Projesi Sergisi

e - Twinning "Ritimlerle Matematik" Projesi Logo / Geometrik Şekiller

May

"Sağlıklı Besinler Sağlıklı Nesiller" okul sergimiz.

May

"Sağlıklı Besinler Sağlıklı Nesiller " adlı projemizde öğrencilerimizin işbirliği içerisinde sağlıklı besinleri tanımasını , bu besinleri mevsiminde tüketmesi gerektiğini birbirlerinden öğrenerek ,eğlenceli ve öğretici aktivitelerle zenginleştirebileceği bir proje tasarladık.

e - Twinning "Ritimlerle Matematik" Projesi Öğrenci Tanıtımı

"My Mind My Choices My Path" - Dünya Su Günü / Geri Dönüşüm ve Sergimiz

"My Mind My Choices My Path" - Güvenli İnternet / Kaynaklarımız

May

"My Mind My Choices My Path" - Bilinçli Olmak (OCAK)

May

"My Mind My Choices My Path" - Yeni Yıl Kartları (ARALIK)

Nis

eTwinning Sergimiz İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Adem ŞİMŞEK, Şube Müdürlerimiz Kadir KARAKUŞ, Abdurrahman AKBUĞA ve farklı okullardan proje ortaklarımızın katılımı ile gerçekleşti.

Nis

Okulumuzda Yürütülen eTwining Projelerinden "8" Çalışma Mersin eTwinning Dergisinde Yayımlandı. Projelerde yer alan okul yöneticilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

Nis

23 Nisan ilkokulu anasınıfı öğretmenimiz Sine Şahutoğlu: öğrencileri, velileri ve e Twinning proje ekibi ile birlikte yürüttüğü Mart ayında başlayan "Gelenekselden Dijitale" konulu proje kapsamında   ; proje tanıtımı için afiş, broşür, veli bilgilendirme çalışmaları yapmıştır. Velilerin Geleneksel oyunları çocuklara öğretmesi, çocukların dijital oyunları anne babalarına öğretmesi hedeflenmiştir. Bu süreçte, geleneksel oyunlar oynanırken veliler çocukluk yaşlarını hatırlayıp mutlu oldular. Çocuklardan öğrendikleri dijital oyunlardan da keyif aldılar.(hafıza kartları/ puzzle /eşleştirme ) Bu etkileşim çocuklarda farkındalık yarattı, özgüvenleri gelişti.

Nis

Okulumuz Anasınıfı öğretmeni Yeşim Fil ve öğrencilerinin yürütmüş olduğu " Gelenekselden Dijitale" adlı eTwinning projesinin Nisan ayı etkinlikleri kapsamında öğrenciler hem geleneksel oyunları hem de onların dijital platforma dönüştürülmüş şekilleri ile oyunlar oynadılar.

Dedeleri ve nineleri ile dijital oyunları oynarken keyifli vakit geçirme ve onlara bir şeyler öğretme çocukların özgüvenlerini arttırdı.

Dijital olarak Eğitici oyunlar ( puzzle, eşleştirme ve hafıza kartları) ve çarkıfelek oyunundan çıkan oyunları oynayarak eğlenceli zaman geçirdiler.

Nis

Okulumuz  1-A sınıf öğretmeni Nurten ARAR'ın, 8 ayrı ülkeden 18 öğretmenle ortaklığını paylaştığı ,suyun her damlasının önemini farkettirmeyi amaçladıkları Water -Source Of Life adlı projenin öğrenci logo yarışmasına  öğrencilerimiz kendi yaptıkları logolarıyla katıldılar.Yarışma sonunda okulumuz  öğrencilerinden Zümra YAREN'in logosu 218 oy alarak proje logosu olarak seçilmiştir.

Öğrencimiz Zümra YAREN'i tebrik ediyoruz

Nis

Okul müdürü Ferhat ULU ve 1-F sınıf öğretmeni Sevim Genç'in ortak olduğu 1-A sınıf öğretmeni Nurten ARAR'ın kuruculuğunu paylaştığı SEN BİZE İNAN adlı projemiz, etkinlikleri ile yaparak yaşayarak öğrenmeyi sağlamaktadır. Öğrenciler yapılan etkinliklerle ortak ülke çocuklarını tanıyor, birbirlerinin kültürlerini ve tarihlerini öğreniyorlar. Ayrıca ülkelerinin kurucu liderlerini tanıyan ve tanıtan öğrenciler vatan sevgisi ile büyürken  21. yüzyıl becerilerini de geliştirip aynı zamanda eğleniyorlar.

Mrt

Space Techno X projemizin şubat ayı çalışmalarında öğrenciler kendi yaratıcılıklarını kullanarak tasarladıkları roket modelleri yaptılar. Daha sonra bir Nasa etkinliği olan straw rocket tasarımını kesip yapıştırıp yaptılar ve hep birlikte minik kağıt roketlerini fırlattılar. Çok eğlendikleri bir etkinlik oldu.

Güvenli internet gününde günün anlamını ve interneti nasıl güvenli bir şekilde kullanabileceklerini  öğrendikten sonra boyama etkinliği yaptılar ve güvenli internet kurallarıyla ilgili online oyun oynadılar.

Öğrenciler ayrıca online Rocket jigsaw puzzle oyununu oynadılar. Oynarken farklı şekilde ve boyutta roket modellerini tanıdılar.

Şbt

Bu proje ile sürdürülebilir çevre ve çevre bilinci için geliştirdiğimiz etkinliklerle öğrencilerin bu kavramlara ilişkin bilgi düzeylerini ve farkındalıklarını artırmak ve geleceğe daha yaşanabilir bir dünya bırakmak istiyoruz.

Çalışmayı yapan öğretmenlerimiz; Erhan GENÇ - Cemile ŞİMŞEK